Artiklar i kategorin Evenemang

Gösta Adrian-Nilsson till Sven-Harrys

År 1918 visades Gösta Adrian-Nilssons banbrytande utställning “Sjömanskompositioner”, vilken beskrivits som ett startskott för den svenska modernismen. Drygt hundra år senare, kommer stockholmare kunna njuta av av de nyskapande verken på Sven-Harrys konstmuseum.

Konst
Läs mer

Nordens hetaste samtidskonst under ett och samma tak

Market Art Fair går av stapeln på Liljevalchs i Stockholm i helgen, där totalt 35 gallerier presenterar het samtidskonst av 47 nordiska och internationella konstnärer. Bland toppnamnen syns Olafur Eliasson, Nathalie Djurberg & Hans Berg och Per Kirkeby. 

Konst
Läs mer

En natt med Mona Lisa

Inför 30-årsjubileet av Louvrens berömda pyramid slår det ikoniska museet ihop sig med uthyrningstjänsten Airbnb och lottar ut en övernattning på museet – i sällskap med Mona Lisa och Venus från Milo.

Konst
Läs mer

Vad ska du göra under Stockholm Art Week?

Den 9-14 april är det återigen dags för Stockholm Art Week. Museiutställningar, extra visningar, konstmässor, samtal, workshops och mycket mycket mer kommer erbjudas den konstintresserade i Stockholm i början av april. Barnebys guidar dig genom konstveckans fullspäckade schema!

Konst
Läs mer

Vinnarna på Antikmässan

Idag tjuvstartar årets upplaga av Antikmässan! Det första priserna har delats ut och montrarna är på plats - i morgon välkomnas allmänheten till Nordens största antikmässa. Barnebys kan redan nu berätta om mässans bästa monter och det dyraste föremålet på plats.

Åtta gånger Ulf Rollof – Med livet som insats

Ulf Rollofs utställning på Moderna Museet Malmö för drygt ett år sedan blev en succé. Med sina existentiella installationer överraskar Rollof gång på gång, något som gjort honom till en älskad och respekterad konstnär världen över. Barnebys undersöker fenomenet Ulf Rollof genom åtta av hans verk.

Konst
Läs mer

Sveriges mest exklusiva inredningsmässa - Grand Antiques på Liljevalchs

Så är det äntligen dags för Grand Antiques, Sveriges mest exklusiva konst och antikmässa tillika Sveriges mest hållbara mässa där de mest långsiktiga inredningstrenderna avslöjas. I år presenterar rekordmånga utställare fantastisk konst, design och antikviteter på Liljevalchs i Stockholm. Här är några av mina favoriter. Och Ebba och Fredriks, förstås!

Lust och känsla hos CFHILL

Ett sextonhundratalspalats som mötesplats för konst – kan det bli bättre? Efter ett halvår på den nya adressen vid Kungsträdgården har CFHILL redan avverkat åtta utställningar. Nu öppnar de med en spännande blandning av nutida svenskt måleri signerat Liselotte Watkins och Tomas Lundgren, sida vid sida med den svenska impressionismens starkast lysande stjärna - Sigrid Hjertén.

Konst
Läs mer

Event hos Klockmaster Hansson

Förra veckan var det eventdags hos Klockmaster Hansson, Frölunda Torg. Några av de märken som fanns på plats i butiken var Tag Heuer, Grand Seiko, Rado, Oris och Longines.

Klockor
Läs mer

Barnebys minglar på Collector's Awards 2018

I torsdags samlades antikbranschen för att kora årets vinnare i Collector's Awards 2018. Årets galatillställning för handlare, samlare, författare, innovatörer och andra antikvitetsintresserade bjöd på en storstilad prisutdelning och mingel med branschens veteraner liksom nydanare. Med bubblor i glasen skålades det för vinnarna i antiksveriges viktigaste gala.

Läs mer