Konst på Stockholms Kulturfestival

Ni har väl inte missat att Stockholms Kulturfestival är i full gång? Barnebys listar sina favoriter i programmet - som du fortfarande hinner gå på innan veckan är slut!

Foto: Larske/Wikipedia
Foto: Larske/Wikipedia

Från Krok till Walker

Följ med Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs på en vandring i Stockholms innerstad. Beskåda gamla liksom nyare konstverk i staden och lyssna på Castenfors resonemang kring vad konstverk betyder för sin plats. För att delta i vandringen behöver du köpa en biljett på Medeltidsmuseet. Biljetterna kostar 30 kronor. Castenfors vandringar äger rum torsdag klockan 18.00–19.30 samt fredag 15.00–16.30. 

Johan Sevenbom – målaren som skildrade 1700-talets Stockholm

Bild: Kulturfestivalen
Bild: Kulturfestivalen

På Skeppsbron fredag klockan 12.00-12.30 kan du delta i en så kallad sittvandring där konstvetaren Anna Brodow Inzaina berättar om konstnären Johan Sevenbom som skildrade 1700-talets Stockholm som ett Nordens Venedig. Sittvandringarna är gratis och under en halvtimme kommer du få se 15 marina utsikter beställda av stadens styrande råd som skildrar Stockholm i sin fulla glans. 

Konungamonument – från lejon till krukor

Bild: Kulturveckan
Bild: Kulturveckan

Visste du att Stockholm länge saknade offentliga monument? Först på 1700-talet blev kungar och monument över dessa centrala i stadsplaneringen. Gå en vandring i stockholm och lär dig mer om monumenten av Gustav Vasa, Gustav II Adolf, Axel Oxenstierna och Gustav III och dess historia. Vandringen äger rum på fredag 15.00-16.30. 

Space A Go Go: Apollo Rising

Bild: Henning Lindahl, Kulturveckan
Bild: Henning Lindahl, Kulturveckan

Med anledning av 50-årsjubileet av månlandningen är temat på årets kulturfestival just rymden. I föreställningen “Apollo Rising” som kombinerar musik och film får vi följa med på en resa inspirerad av Apollo-programmet och månlandningen som ägde rum för 50 år sedan. På scenen står bandet Inkal som framför musik skriven av Kristian Holmgren, inspirerad av science fiction-soundtrack, spacerock och gammal electronica. Henning Lindahl har tolkat astronauternas äventyr och förberedelser i en film som visas under konserten. Efter föreställningen bjuder DJs och VJs från Fly Interzone på spacerock, science fiction och krautrock med retrofuturism. “Apollo Rising” äger rum på Skeppsbron lördag 21.00. 

Danskroki på tema flamenco

Foto: Juha Nyberg
Foto: Juha Nyberg

På fredag mellan 15.30 och 16.15 har du chans att testa på eller utveckla dina kroki-färdigheter! På Dansbanan på Karl XII:s torg har Dansmuseet arrangerar en danskroki där modeller dansar till musik och fryser sina rörelser i olika positioner. Ta med dig material och öva på din flamenco! 

Se hela programmet här 

Advert
Advert