Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Herman Miller

Herman Miller grundades som The Star Furniture Co. i Michigan, USA, 1905. På 1950-talet hade företaget blivit synonymt med modern design. Vid den här tiden arbetade företaget med designers som Charles och Ray Eames och George Nelson och producerade möbler som snart skulle vara klassiker inom industriell design. Några av de viktigaste produkterna var "Equa Chair", "Noguchi Table", "Eames Lounge Chair", "Aeron Chair" och "Marshmallow Sofa". Idag jobbar företaget med designers och innovatörer inom modern design så som Alexander Girard, Robert Propst, Bill Stumpf, Don Chadwich, Ayse Birsel, Studio 7.5, Dough Ball med flera. 
 
 


Artiklar relaterade till Herman Miller

Ikoniska fotot fångade världens främsta designers

1961 fotograferade Playboy Magazine sex av världens främsta möbelformgivare tillsammans som en del i ett försök att ge tidningen högre status. Det fungerade inte riktigt, men vi kan glädja oss åt att det ökända herrmagasinet bidrog med en ikonisk bild på några av 1900-talets mest inflytelserika modernistiska möbelformgivare. Barnebys berättar vilka de var.

Design

Demokratisk design av Ray och Charles Eames

Charles och Ray Eames var några av den amerikanska designhimmelns starkast lysande stjärnor. Deras arbete under 1950- och 60-talet skulle komma att förändra allmänhetens syn på, liksom tillgång till möbler och inredning.

Design

Trendigast just nu!

Nu för tiden passerar trenderna snabbare än någonsin i våra sociala-medier-flöden, vilket får oss att snabbare tröttna.
Den här veckan har jag valt några designmöbler som alla just nu vill ha på den internationella designscenen.

Design