Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Nystilar

Nystilar är den gemensamma benämningen för 1800-talets imitationsstilar som bygger på former och dekorelement från äldre stilepoker. Den industriella utvecklingen innebar masstillverkning av både möbler och föremål; aldrig tidigare hade utbudet varit så stort. Nygotiken är den äldsta av nystilarna, medan nyrokokon med möbler i mahogny och rikt skulpterad dekor var den mest älskade. De många olika stilarna avlöste varandra och i slutet av perioden framträdde tapetserarstilen med rikliga mängder textilier och helstoppade möbler. 


Artiklar relaterade till Nystilar

Äntligen antikviteter!

Aldrig annars är det väl sådan aktivitet i detta antikälskande land som just nu. Kvalitetsauktionerna fullkomligt radas upp runt om i Sverige och till helgen börjar den storslagna mässan Grand Antiques, då svenska eliten av konst och antikhandlare visar och säljer sina främsta föremål under tre dagar på Nordiska Museet i Stockholm.

Designhistoria

Att hitta en möbel och fundera över om den skulle passa i ditt vardagsrum är en sak, men att verkligen förstå epoken och en stils påverkan i vår designhistoria, är en annan. Därför vill vi ge dig en kort lektion i designhistoria med början i 1600-talet fram till våra dagar.

Design