Konstpoddar du inte bör missa

Älskar att lyssna på podcasts. Äter allt och mixar Veckans bläcka, Medierna och Säker Stil med dokumentärer om mord, SR lördagsintervju och självklart alla sommarpratare.

GRAFIKENS HUS PODCAST – OM KONSTEN OCH MÄNNISKAN
GRAFIKENS HUS PODCAST – OM KONSTEN OCH MÄNNISKAN

 

GRAFIKENS HUS PODCAST – OM KONSTEN OCH MÄNNISKAN
GRAFIKENS HUS PODCAST – OM KONSTEN OCH MÄNNISKAN

Ebba och Emilia gör ett fantastiskt jobb med att ge tips och råd om Säker stil samtidigt som de bjuder mycket på sig själva och deras entusiasm smittar av sig rakt av. En eloge till dem. Önskar att någon kunde kopiera deras stil och göra en pod med rubriken Säker konst. Där konst kunde diskuteras på ett roligt, personligt, intressant och säkert sätt.

När det gäller konstpoddar finns det fyra ledande aktörer som inte ska missas.

1 Konstfolket

En självklar aktör med kunniga och roliga deltagare. Barnabys egen Pontus Silverstolpe har varit med och gett sina smarta reflektioner som Jonas Kleerup hissar eller dissar. Ebba Bozorgnia från Bukowskis kan allt om mycket och har tydliga åsikter om det mesta. Paulina Sokolow försöker leda denna mix av människor och kastar oftast in en egen analys i elden. Konstfolket.

2 Danielsson & Carlson

Jenny Danielsson har jobbat på galleri en massa år bland annat på Knäpper Gallery och Lars Bohman. Oscar är en kameleont i konstvärlden och du hittar honom både som konstnär, utställningsarrangör, skribent och nu även som curator. De bjuder in intressanta gäster och börjar alltid varje avsnitt med vad de har sett i konstvälden. Danielsson & Carlson

3 Grafikens hus

En ny podcast som bara har publicerat två avsnitt. Det första avsnittet är med Jesper Waldensten och det andra med Behrang Miri. Det två första avsnitten lovar gott för framtiden. Grafikens hus podcast.

4 Magasin III

Magasin IIIs podcast är också en favorit. De har både Audio guides och panelsamtal. Det enda felet med dem är att de lägger ut avsnitt för sällan. Magasin III. 

Mina internationella favoriter är MoMa Talks, Art Marketing Action Podcasts from Alyson B. Stanfield och MoMA Talks: Panel Discussions and Symposia.