Artiklar i kategorin Värdering

0

Hur du värderar dina föremål med bara ett klick

Har du ett bortglömt smycke eller en gammal tavla på vinden? Kanske en vintageväska eller familjeklenod som ligger och skräpar? Och den största frågan av alla: vet du vad det är värt? Fortsätt läsa och ta reda på vilka fördelar som finns med att få dina föremål värderade.

Samlarföremål
Läs mer
0

Sensationellt vindsfynd skriver om konsthistorien

Den kanske mest reproducerade och igenkända skandinaviska målningen världen över förställer två vackra unga kvinnor promenerandes i vattenbrynet längs Skagens stränder. De vitklädda skönheterna är konstnärerna Anna Ancher och Marie Krøyer. Den senare var länge känd som en av Danmarks vackraste kvinnor, men få känner till att hon även var en av nordens mest begåvade konstnärer för sin tid.

Konst
Läs mer
0

Jackpott för svensk samling med Barnebys värderingstjänst

En svensk privatperson fick för två månader sedan rejält med napp via Barnebys värderingstjänst. Sju av nio föremål som personen skickade in plockades upp av auktionshuset Auctionata och kommer nu att säljas med ett sammanlagt utropspris på 250 000 kronor.

Läs mer
0

En miljonär bland Barnebys medlemmar?

Axel Salto räknas till en av Danmarks främsta formgivare och hans skapelser i stengods är vida eftertraktade på auktion, där de når höga klubbslag. Till Barnebys värderingstjänst inkom nyligen en vacker vas, troligtvis formgiven av Salto, vars värde ni kan läsa mer om här...

Läs mer
0

Vad är en amerikansk koffert värd?

Äldre koffertar fungerar lika bra att förvara saker i, som att använda i heminredningen som t.ex. ett soffbord. Barnebys kostnadsfria värderingstjänst har mottagit en amerikansk resekoffert från tidigt 1900-tal och David Brolin på Bukowskis Market berättar mer om dess värde på auktionsmarknaden.

Läs mer
0

Vad är Stig Lindbergs porslinsserie "Berså" värd?

Stig Lindbergs klassiska och mycket populära porslinsserie Berså, skapades 1960 för Gustavsbergs porslinsfabrik. Servisen tillverkades mellan 1961 och 1974 och produktionen kom därefter att återupptas först år 2005. Barnebys värderingstjänst har nu mottagit en fråga om vad Lindbergs Bersåserie är värd på auktion, något som Lars Åhlander, värderingsman på Metropol Auktioner ger oss svaret på.

Läs mer

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!