Artiklar i kategorin Värdering

Affektionsvärde är det högsta värdet

När man talar om värdet på konst och konstföremål så måste man förstå att det finns olika typer av värden som ofta vägs in i priset. Både för köpare och säljare. Viktigast för de flesta är oftast värdet som avgörs utifrån vilken känslomässig relation man har till föremålet. Det så kallade affektionsvärdet. 

Hur en gratis värderingstjänst fungerar

Har du ett bortglömt smycke eller en gammal tavla på vinden? Kanske en vintage handväska eller familjeklenod som ligger och skräpar? Och den största frågan av alla: vet du vad det är värt? Fortsätt läsa och ta reda på vilka fördelar som finns med att få dina föremål värderade.

Läs mer

Blomqvist intar Stockholm

En sanning som det norska auktionshuset Blomqvist själva uttrycker är att "Norsk konst säljer bäst i Norge". Vilket också bevisades när auktionshuset slog rekord för två norska konstnärer tidigare i veckan. Med anledning av husets kommande auktioner söker de nu norsk konst i grannlandet. De kommande veckorna kan du få dina norska mästerverk värderade i Stockholm, Göteborg och Malmö!

Konst
Läs mer

Vad är den värd?

Börja året med att förvandla bortglömda dammsamlare till cash. Det är den bästa tiden på året att rensa ur garderober, förråd och skåp. En klocka, en möbel eller kanske till och med en oönskad julklapp kan visa sig vara värd guld för någon annan. Via Barnebys värderingstjänst kan du ta reda på vad dina klenoder är värda på auktion!

Läs mer

Yoshiharas cirkel såldes hos Sotheby's i Hongkong

Som en av den moderna japanska konstens fäder är det inte konstigt att verk av Jiro Yoshihara genererar höga slutpriser på andrahandsmarknaden. Förra året kom ett praktexemplar från Yoshiharas cirkelserie in till Barnebys värderingstjänst, och såldes den 19 januari hos Sotheby's i Hongkong.

Sensationellt vindsfynd skriver om konsthistorien

Den kanske mest reproducerade och igenkända skandinaviska målningen världen över förställer två vackra unga kvinnor promenerandes i vattenbrynet längs Skagens stränder. De vitklädda skönheterna är konstnärerna Anna Ancher och Marie Krøyer. Den senare var länge känd som en av Danmarks vackraste kvinnor, men få känner till att hon även var en av nordens mest begåvade konstnärer för sin tid.

Konst
Läs mer

10 föremål från Barnebys värderingstjänst

Du har väl inte missat Barnebys kostnadsfria värderingstjänst? Här kan du få konst, antikviteter och andra föremål värderade av experter på välrenommerade auktionshus - över hela världen. Vi har listat 10 föremål som nyligen inkommit till värderingstjänsten.

Läs mer

Ett brittiskt mästerverk: John Constable

Förra veckan skickades ett riktigt mästerverk in till Barnebys värderingstjänst. Den ståtliga landskapsmålningen har kvar originalramen och är ett karakteristiskt verk för den brittiske 1800-tals konstnären John Constable. 

Måleri
Läs mer

Jackpott för svensk samling med Barnebys värderingstjänst

En svensk privatperson fick för två månader sedan rejält med napp via Barnebys värderingstjänst. Sju av nio föremål som personen skickade in plockades upp av auktionshuset Auctionata och kommer nu att säljas med ett sammanlagt utropspris på 250 000 kronor.

Läs mer

Vad är en vas av Picasso värd?

Pablo Picasso var inte bara målare utan också keramiker. Efter andra världskrigets slut formgav Picasso mer än 600 dekorer och föremål för keramikverkstaden Madoura i Frankrike. För ett par veckor sedan såldes en vas av Picasso på auktion i Frankrike som inkommit till Barnebys värderingstjänst.

Keramik
Läs mer

Vad är den värd? Jiro Yoshihara

Jiro Yoshihara (1905 - 1972) var en av grundarna av den moderna japanska konsten och bidrog starkt till det nya konstnärliga uttrycket som skapades i efterkrigstidens Japan.

Konst
Läs mer

En miljonär bland Barnebys medlemmar?

Axel Salto räknas till en av Danmarks främsta formgivare och hans skapelser i stengods är vida eftertraktade på auktion, där de når höga klubbslag. Till Barnebys värderingstjänst inkom nyligen en vacker vas, troligtvis formgiven av Salto, vars värde ni kan läsa mer om här...

Läs mer

Vad är en amerikansk koffert värd?

Äldre koffertar fungerar lika bra att förvara saker i, som att använda i heminredningen som t.ex. ett soffbord. Barnebys kostnadsfria värderingstjänst har mottagit en amerikansk resekoffert från tidigt 1900-tal och David Brolin på Bukowskis Market berättar mer om dess värde på auktionsmarknaden.

Läs mer

Vad är Stig Lindbergs porslinsserie "Berså" värd?

Stig Lindbergs klassiska och mycket populära porslinsserie Berså, skapades 1960 för Gustavsbergs porslinsfabrik. Servisen tillverkades mellan 1961 och 1974 och produktionen kom därefter att återupptas först år 2005. Barnebys värderingstjänst har nu mottagit en fråga om vad Lindbergs Bersåserie är värd på auktion, något som Lars Åhlander, värderingsman på Metropol Auktioner ger oss svaret på.

Läs mer