Vad är Stig Lindbergs porslinsserie "Berså" värd?

Stig Lindbergs klassiska och mycket populära porslinsserie Berså, skapades 1960 för Gustavsbergs porslinsfabrik. Servisen tillverkades mellan 1961 och 1974 och produktionen kom därefter att återupptas först år 2005. Barnebys värderingstjänst har nu mottagit en fråga om vad Lindbergs Bersåserie är värd på auktion, något som Lars Åhlander, värderingsman på Metropol Auktioner ger oss svaret på.

Vad är Stig Lindbergs porslinsserie "Berså" värd?

Fråga: Jag har 12 tallrikar och 12 assietter från Stig Lindbergs porslinsserie "Berså", varav hälften är felfria och hälften är något repiga, dock fin färg på samtliga delar. Nu undrar jag, vad är det värt?

Lars Åhlander från Metropol Auktioner svarar: Stig Lindbergs Berså med sina stiliserad gröna blad var moderna och blev snabbt populära när de kom på Gustavsbergs porslinsfabrik 1960. Försäljningen av servisen drabbades emellertid av ett visst bakslag då glasyren visade sig tåla maskindisk dåligt och delar i gott skick är idag mycket eftertraktade på auktionsmarknaden. Jag bedömer att ett utrop på dessa tallrikar och assietter på auktion i snitt skulle ligga på mellan 100-150 kronor per del, beroende på skick och del.

Lars Åhlander Fotograf; Fredrik Nytomt
Lars Åhlander Fotograf; Fredrik Nytomt

 

Aktuella auktioner med porslin av Stig Lindberg finner ni här!

Undrar du över värdet på dina föremål? Prova Barnebys kostnadsfria värderingstjänst här!

Annons
Annons