Experter återvänder till Bukowskis

Bukowskis förstärker sin konstavdelning genom att värva tillbaka två av Sveriges främsta auktionsexperter, Marcus Kinge och Johan Jinnerot, från hybridgalleriet CFHill.

Läs mer

Bansky tillbaka i auktionssalen

I september kommer Christie’s och Sotheby's att hålla varsin försäljning tillägnad den brittiska konstnären Banksy. De två husen hoppas kunna dra nytta av det uppsving självförstörelsen av Girl With Balloon i oktober 2018 gav konstgenren.

James Rosenquist - den banbrytande popkonstnären

James Rosenquist var en amerikansk konstnär som blev en av popkonstens förgrundsgestalter. Han började sin karriär som affischmålare i New York under 1950-talet, utan vetskapen att han ett decennium senare skulle bli en av de mest inflytelserika amerikanska konstnärerna i hans generation. 

Konst
Läs mer

Lee Radziwills och Les Lalannes samlingar till auktion

Till hösten har vi i vanlig ordning flera stora auktioner att se fram emot. Två av dessa är försäljningarna av två privata samlingar som tillhört 1900-talets stora ikoner inom konst- och modevärlden. Nämligen Lee Bouvier Radziwill och paret Lalanne. Vi lovar konst, design och mode som bara går att drömma om.

Färg, form och jättekvinnor - Niki de Saint Phalle 

Trots ett liv fyllt av sorg och förtvivlan skapade Niki de Saint Phalle de mest färgglada och lekfulla skulpturer. Hennes kontroversiella soloutställning på Moderna Museet rönte stor uppmärksamhet här i Stockholm och varje år vallfärdar människor till hennes enastående skulpturpark i Toscana. 

Feminism i fotografi

Demonstrationer, skandaler och gripanden… Feminismen har genom historien gjort stora framsteg genom gemensamma liksom individuella aktioner. Här är nio historiska fotografier vilka vittnar om framsteg som tagits.

Mysteriet kring Isleworth Mona Lisa 

Panamadokumenten, ett bankvalv i Schweiz och ett hemligt ägarkonsortium spelar alla en roll när det kommer till “Isleworth Mona Lisa”. Den ultimata frågan är däremot om det faktiskt var Leonardo da Vinci som porträtterade den unga Mona Lisa.

Måleri
Läs mer