Artiklar i kategorin Intervju

0

Nordens största fotogalleri öppnar i Tvålpalatset

Picture This Gallery är ett av Skandinaviens främsta gallerier för fotokonst. Bakom satsningen som förvandlat Tvålpalatset till ett nytt vattenhål för fotografi i Stockholm står några av Sveriges mest namnkunniga konstprofiler. Barnebys träffar två av dem i de fantastiska lokalerna vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm.

Fotografi
Läs mer
0

Frukost med Kirsten MacDonald

Senaste åren har det internationella auktionshuset Phillips riktat allt mer strålkastarljus mot Skandinavien och Sverige. Barnebys Pontus Silfverstolpe träffar Kirsten MacDonald, regionschef i Skandinavien för det nydanande auktionshuset med anor från 1700-talet.

Klockor
Läs mer
0

Artely lanserar Sveriges första plattform för NFT-konst

Det är inte första gången Artely utmanar den traditionella konstmarknaden. Nu lanserar man den första svenska NFT-plattformen för svenska konstnärer samtidigt som man släpper NFT-kollektionen "The Bridge". Barnebys Pontus Silfverstolpe möter Artelys grundare Aleksandra och Alexander Antonov.

Konst
Läs mer
0

Denise Grünstein: Nymphaeas

Med sitt korta liv, sin plötsliga färgexplosion i grumligt vatten och med sina rötter djupt nere i dyn förblir näckrosen en stark symbol för det mänskliga psyket: det mesta är dolt under djupet i ett oformligt trassel av stjälktrådar och förgreningar men drivkraften är att komma upp till ljuset och möta andras blickar. I sin nya utställning Nymphaeas knyter Denise Grünstein an till den här berättelsen – och lägger till sin egen.

Fotografi
Läs mer
0

Den konserverade änkan – Vinn årets debutroman

När Sveriges främste möbelsnickare genom tiderna, Georg Haupt, plötsligt dog vid 43 års ålder lämnade han efter sig hans yngre hustru Sara och sju barn. Om den kungliga hovschatullmakaren har det skrivits många böcker men ingen har tidigare nämnvärt berört den unga hustruns öde. Tills nu. Barnebys grundare, Pontus Silfverstolpe träffar Hélène Gullberg romandebuterande med 'Den Konserverade änkan'.

Möbler
Läs mer
0

Hemma hos Sveriges yngste konstdetektiv

Med ett av Sveriges största instagramkonton går konstsveriges senaste tillskott mot strömmen och väljer 1600-tals interiörer före samtidskonst. Möt Pontus Wallberg och hans sambo Annika i hemmet i Gamla Stan. 

Måleri
Läs mer
0

Ebba Kleberg von Sydow: "Mamma är min auktionsguru"

Ebba Kleberg von Sydow är journalist, författare, influencer och delägare i Bookbinders Design. Och utöver detta är hon en auktionsälskare av rang. Läs om en ådra som går i arv, fynd, sökningar på Alvar Aalto och Josef Frank samt drömmen om att äga en skulptur av Hans Hedberg. 

Design
Läs mer

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!