Artiklar i kategorin Intervju

Frukost med grundarna till Artely - om försäljning av konst online

Konstvärldens digitala omställning rymmer många nya initiativ, men det är långt ifrån alla som klarar utmaningarna med att snabbt kunna anpassa sig i en digital och ständigt föränderlig värld över tid. En svensk start-up i konstvärlden som etablerat sig på förstahandsmarknaden är Artely som nyligen firat två årsjubileum. Pontus Silfverstolpe har träffat grundarna bakom Artely för att höra hur de ser på försäljning av konst online.

Konst
Läs mer

Varför alla talar om Parker Ito 

Den amerikanske konstnären Parker Ito är Sverige-aktuell med en ny utställning i Stockholm. Men vad är det som är så tilltalande med hans verk? Barnebys har pratat med CFHILL:s Michael Elmenbeck om vad det är som ligger till grund för konstnärens tjuskraft.

Konst
Läs mer

Möt Sveriges mest färgstarka galleridrottningar

I närmare tre decennier har Ciléne Andréhn and Marina Schiptjenko varit Sveriges okrönta galleridrottningar. Nu är de mer aktuella än någonsin med nytt galleri i Stockholm, nyöppnad verksamhet i Paris och årets mest omtalade monter på Market Art Fair.

Konst
Läs mer

Barnebys möter Marina Abramović

Världens mest omtalade performancekonstnär har redan planerat sin begravning, blickar aldrig bakåt och rekommenderar varje politiker att läsa biografin om Ghandi.

Läs mer

Intervju med Tusenö - Blackwater går på djupet!

Passionen för armbandsur och att göra allt på sitt sätt är tydliga kännetecken för Tusenö. Senaste tillskottet i familjen är dykaren Blackwater. Läs intervjun med Alexander och Johan från Tusenö och häng med på deras resa som oberoende klocktillverkare.

Samtidskonstnären David Shrigley ställer ut på Spritmuseum

Under hösten gästas Spritmuseum av en av Storbritanniens samtidsgiganter – konstnären David Shrigley. Sedan 1990-talet har Shrigley förtrollat massorna med sina ironiska och samhällskritiska konstnärskap. Barnebys har tagit sig en pratstund med konstnären inför utställningen.

Konst
Läs mer

Intervju med konstnären Olek

I samband med konstnären Oleks utställning på Avesta Art fick Barnebys chansen att intervjua Olek – läs ett spännande samtal om konstens syfte, skapandeprocesser och materialval.

Konst
Läs mer

Intervju med MarCels Watch Group!

Marcels Watch Group har sedan 2013 sålt klockor över nätet. I början var det fickur som dominerade, men sedan började de även sälja armbandsur. TTF har följt MWGs framfart sedan start och fick äntligen chansen att uppdatera sig med ett besök i deras showroom i centrala Göteborg.

Klockor
Läs mer

En smakrik och uppdukad upplevelse du sent kommer glömma

För tredje gången anordnas den uppskattade ”Historiska lunchen” under Antikmässan. Som gäst serveras du en trerättersmeny som tematiskt spänner över tre sekler, från 1600-tal till 1800-tal. Menyn är baserad på gamla recept, fast såklart en aning anpassade till dagens förutsättningar. Kaninrilette och kalvdans är två av läckerheterna som serveras under den en och en halv timme långa och lärorika lunchen.
Som vanligt är det antikexperten Pontus Silfverstolpe som tillsammans med vinkännaren Håkan Larsson håller i trådarna.

Läs mer

Frukost med Lena Nytén

Efter att ha varit verksam i auktionsbranschen i stort sett hela sin professionella karriär har en av den svenska konstscenens frontfigurer lämnat auktionerna bakom sig. Möte Lena Nytén, Sverigechef för AXA Art konstförsäkringar.

Konst
Läs mer

Li Pamp: – Slit och släng är inte längre försvarbart.

Li Pamp, antikexpert och programledare, är sedan länge en välkänd och uppskattad profil på Antikmässan. Och även i år leder hon scenprogrammet tillsammans med Pontus Silfverstolpe.
– Antikmässan är en härlig marknadsplats, men det är mötet med alla människor som gör det till ett extra kul evenemang. I dessa internettider tror jag det är viktigt att mötas fysiskt, så jag tycker Antikmässan och liknande evenemang är viktigare än någonsin, säger Li Pamp.

Läs mer

Möt en av konstvärldens medicinmän

Hon är konstens medicinman, som avslöjar såväl förfalskningar som original. Möt Anna Catellani, konservatorn som jämställer hennes yrkesgrupp med doktorer - fast för konst.

Läs mer